Recept na psí huspeninu

I když již výzkumy v oblasti kloubní výživy objevily, že pojídání sulců a huspenin nemá příliš velký preventivní účinek, protože (zjednodušeně řečeno) molekuly kolagenu obsaženém v těchto potravinách jsou příliš velké a nedostanou se přes všechny buňky až k místu určení tj. kloubům, naši hafani si určitě i tak rádi pochutnají :-) Kupte prasečí nožičky. Můžete přidat i prasečí kůži. Množství uzpůsobte velikosti a počtu psů, pro které budete huspeninu připravovat. Hodinu a půl vařte v tlakovém hrnci. Poté nožičky vyndejte z hrnce a nechte trochu zchladnout. Kosti vyhoďte, ostatní chrupavky, kůži atd. pokrájejte na menší kousky, dejte do mísy a zalijte vývarem z hrnce. Pokud máte málo vývaru doplňte vodou.
Mísu zakryjte a dejte do chladna. Druhý den je huspenina krásně tuhá.
Pro obměnu nebo oživení můžete do huspeniny přidat kousky čerstvé zeleniny (mrkev, petržel, celer, lisovaný česnek apod.) a bylinky (pažitka, petržel, kopřivové nebo pampeliškové listy nasekané najemno).
Dobrou chuť!
Mísu zakryjte a dejte do chladna. Druhý den je huspenina krásně tuhá.
Pro obměnu nebo oživení můžete do huspeniny přidat kousky čerstvé zeleniny (mrkev, petržel, celer, lisovaný česnek apod.) a bylinky (pažitka, petržel, kopřivové nebo pampeliškové listy nasekané najemno).
Dobrou chuť!