Nenechte si ujít nové články a informace ze světa zvířat, jejich zdraví a komunikace s nimi.                                     Buďme v kontaktu:
Krásná čarodějka - pro lepší život našich zvířat
  • HOME
  • Vzdělávání
    • Semináře >
      • Když zvířata hovoří I. . . . aneb jak jim porozumět
      • Když zvířata hovoří I. . . . aneb jak jim porozumět
      • Práce se strachem
      • Skenování těla a práce s nemocemi u zvířat
      • Spiritualita a magie zvířat
      • 4 Živly, 5 smyslů
      • Když zvířata hovoří II.
      • Cesta zrození a smrti
    • Tipy pro delší život zvířat >
      • . . . pomocí stravy
      • . . . pomocí péče
    • Příroda je magická
    • Zdravý pohyb a zdraví psů
  • Služby
    • Komunikace se zvířaty
    • Myoterapie >
      • Máte zájem o terapii?
    • Přirozená strava u psů
  • Komunikace se zvířaty
    • Co je komunikace se zvířaty?
    • Proč komunikovat se zvířaty?
    • Denní pětiminutovka
    • Meditace s Wynter Worsthorne
    • Návod jak komunikovat se zvířaty
  • O mně
    • Moje láska - Německá doga >
      • Nikita
      • Kačenka
    • Bílí lvi >
      • Pocta lvu
      • Moje cesta do Afriky
  • E-shop
  • Kontakt
  • Informace o zpracování osobních údajů

Recept na psí huspeninu

Picture
I když již výzkumy v oblasti kloubní výživy objevily, že pojídání sulců a huspenin nemá příliš velký preventivní účinek, protože (zjednodušeně řečeno) molekuly kolagenu obsaženém v těchto potravinách jsou příliš velké a nedostanou se přes všechny buňky až k místu určení tj. kloubům, naši hafani si určitě i tak rádi pochutnají :-) Kupte prasečí nožičky. Můžete přidat i prasečí kůži. Množství uzpůsobte velikosti a počtu psů, pro které budete huspeninu připravovat. Hodinu a půl vařte v tlakovém hrnci. Poté nožičky vyndejte z hrnce a nechte trochu zchladnout. Kosti vyhoďte, ostatní chrupavky, kůži atd. pokrájejte na menší kousky, dejte do mísy a zalijte vývarem z hrnce. Pokud máte málo vývaru doplňte vodou.

Mísu zakryjte a dejte do chladna. Druhý den je huspenina krásně tuhá.

Pro obměnu nebo oživení můžete do huspeniny přidat kousky čerstvé zeleniny (mrkev, petržel, celer, lisovaný česnek apod.) a bylinky (pažitka, petržel, kopřivové nebo pampeliškové listy nasekané najemno).

Dobrou chuť!


Proudly powered by Weebly